FAQ

Wat is er allemaal mogelijk?

  • Een eigen ontwerp laten omzetten in een patroon en de kleding laten maken
  • Een ontwerp sessie samen met ons doen en je kleding laten maken
  • Een ontwerp laten maken door een van onze fashion designers
  • Een eigen gekozen patroon uit een boekje gebruiken en de kleding laten maken
  • Je lievelings kleding stuk na laten maken

Klik hier voor de prijzen.

Hoe lang duurt een afspraak ongeveer?

Een kennismaking gesprek duurt ongeveer een uur. Gemiddeld duren de doorpassen 30 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de situatie. Ik neem graag de tijd voor je en vind het belangrijk dat je met volle aandacht en rust dit proces met mij kunt doorlopen en jij je echt even in een andere wereld waant.

Heb je minder tijd tot je beschikking? Laat het mij weten, dan houd ik er rekening mee.

Kan ik mijn eigen stoffen kiezen?

Zeker is het mogelijk om zelf stoffen uit te zoeken. We bespreken bij het eerste gesprek wat je graag zou willen en wat bij het ontwerp past.Vanuit dit perspectief gaan we verder opzoek naar de perfecte stof voor jouw unieke kledingstuk. Dit kan doormiddel van video bellen, foto’s of we gaan samen op pad naar de juiste stof. Mocht je zelf al een stof in het bezit hebben waar je graag mee wilt werken, dan kan dit enkel in overleg. In het atelier wordt alleen gewerkt met hoge kwaliteit stoffen zodat jij er zeker van bent dat je investeert in een duurzaam en hoogwaardig product.

Wat kost het om een afspraak te maken?

Het begint allemaal bij een intake waar we jou ideeën en wensen uitgebreid gaan bespreken. Je maten gaan opmeten en bespreken we welke stoffen je mooi vind, welke kleur je graag zou willen. Ik stel dan binnen een week 2 schetsen en een offerte voor je op voor €100*. (*Aanvankelijk wat je zou willen, wat is er allemaal mogelijk? Klik hier voor de prijzen.)

Deze bespreken we en wordt je hierna definitief klant, dan worden deze reeds betaalde kosten afgetrokken van de eerste deel van de factuur die betaald wordt voordat we starten met het maken van de outfit.

Alle afspraken/doorpassen daarna zitten inbegrepen in de prijs.

Wanneer moet ik mijn eerste afspraak maken? Hoeveel tijd is er nodig om iets te maken?

In het atelier houden we zowel rekening met de vroege planner als de vrouw die het liefste alles last minute doet. Afhankelijk van de aanvraag en de beschikbaarheid zoeken we samen naar de gepaste mogelijkheden. Het beste is om zo’n 10 á 12 weken van te voren een afspraak te maken. Hoe vroeger je aanvraag, hoe groter de kans dat je verzekerd bent van een plekje! Je kunt altijd even contact opnemen om te bespreken of onze agenda’s op elkaar aansluiten.

Afspraak maken? Klik hier.

Welke betalingsafspraken kunnen wij met elkaar maken?

Mocht je besluiten met mij te werken vraag ik je om 50% van de afgesproken prijs te betalen bij de start van het project, het resterende deel wordt betaald tijdens onze laatste afspraak voordat de kledingstukken mee naar huis gaan.

Heeft het atelier een duurzame visie?

Het lokaal laten maken van een kledingstuk is een essentiële stap in een groenere toekomst met minder vervuiling. Alles wordt in eigen atelier vervaardigd en er wordt voornamelijk gewerkt met stoffen die binnen Europa zijn geproduceerd.

Hoe kan ik mij voorbereiden op een doorpas?

Draag bij voorkeur naadloos ondergoed en mocht je al weten welke schoenen je aantrekt, neem deze dan mee tijdens de doorpassen. Mocht je nog geen schoenen gevonden hebben, neem dan schoenen mee met een vergelijkbare hakhoogte.

Aan welke prijsklasse moet ik denken?

Voor elk kledingstuk geldt een andere prijs. Er staat een prijslijst op mijn website, daar kun je ongeveer zien aan welke prijs je kunt denken. Na de intake krijg je een offerte met een vaste prijs.

Kun je mij iets vertellen over je werkwijze?

Mijn werkwijze is heel persoonlijk. Dat betekend dat we één op één het proces aangaan waarin we de ideale outfit voor jou ontwerpen. De emotie die je wilt ervaren als jij de kleding draagt, de gewenste kleur en jouw persoonlijke karakter trekken neem ik allemaal mee in het ontwerp proces. We creëren een uniek kledingstuk wat jou reflecteert en versterkt.

Je wordt nauw in het proces betrokken en hebben voor een volledige outfit gemiddeld 4 afspraken in het atelier. We zoeken samen de perfecte stoffen uit, nemen genoeg tijd voor onze doorpassen en werken alles tot in de puntjes uit.

Heb je hulp of advies nodig bij de verdere styling van je outfit? Ik sta volledig tot je beschikking om mee te denken over accessoires in periode dat we samenwerken.

Ik ben vrij last minute, kan ik nog terecht?

Ben jij vaak last-minute en heb je binnenkort een bijzondere gelegenheid waarvoor je iets wilt laten maken? Afhankelijk van de aanvraag en de beschikbaarheid zoeken we samen naar de gepaste mogelijkheden. Het beste is om zo’n 10 á 12 weken van te voren een afspraak te maken. Hoe vroeger je aanvraag, hoe groter de kans dat je verzekerd bent van een plekje! Je kunt altijd even contact opnemen om te bespreken of onze agenda’s op elkaar aansluiten.